Header Ads

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ


Για όλους τους άντρες κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που θα υπηρετήσουν την πατρίδα. Στο στρατό, λοιπόν, θα κληθούν πέρα από τις αντιξοότητες να αντιμετωπίσουν και τους μόνιμους. Αυτή την ιδιαίτερη και ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων που πολλές φορές ζει κλεισμένη στον μικρόκοσμο του στρατού και έχει βλέπει από τη δική της οπτική γωνία τα καθέκαστα της ζωής. Όμως, δεν είναι όλοι οι μόνιμοι ίδιοι. Το Estimator τους χώρισε σε κατηγορίες και τους παρουσιάζει.


Ο «ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ»
Αυτή η κατηγορία μόνιμων είναι συνήθως χαμηλόβαθμη και δεν είναι κακή απέναντι στους στρατιώτες. Γνωρίζει και κατανοεί ότι οι περισσότεροι έχουν καταταγεί αναγκαστικά και δεν έχει σκοπό να τους ζορίσει ιδιαίτερα. Κάνει πλάκα και πολλές φορές δίνει συμβουλές πως θα μπορέσουν οι φαντάροι να κάνουν παράτυπα πράγματα μέσα στο στρατόπεδο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους ανωτέρους τους. Σε συζητήσεις μαζί του δε διστάζει να πει ότι ο μόνος λόγος που μπήκε στο στρατό είναι η οικονομική εξασφάλιση που προσφέρει και ότι αν είχε οικονομική άνεση δε θα ήθελε ούτε έξω από στρατόπεδο να περνάει. Του βάζουμε 6/10, γιατί με το να βαριέται να κάνει τη δουλειά του πολλές φορές δε μαθαίνει  στους φαντάρους ούτε τα απαραίτητα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ξέρουν τι να κάνουν στα παραγγέλματα των ανώτερων, κάτι που συνεπάγεται με καμπάνα.

Ο ΨΕΥΤΟ-ΟΥΚ
Αυτός ο μόνιμος υπάρχει σε όλα τα σώματα στρατού και σε όλες τις βαθμίδες. Πωρωμένος μέχρι το κόκκαλο με τα στρατιωτικά δρώμενα (ο γνωστός σε όλους μας «στρατο…ενθουσιασμένος») και έχοντας απωθημένο ότι δεν ήταν άξιος να βγάλει την εκπαίδευση των βατραχανθρώπων έχει την απαίτηση όλοι στο στρατόπεδο να είναι τυπικοί μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια και έτοιμοι να ξεκινήσουν εκστρατεία να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη. Εξαιρετικά κουραστικός σε όλα του και τρομερά αντιπαθής στις τάξεις των φαντάρων. Απειλεί συνεχώς όλο τον κόσμο με φυλακές, στερήσεις εξόδου και ποινολόγια για το παραμικρό. Η βαθμολογία του είναι 0/10, γιατί δεν υπάρχει αρνητική βαθμολόγηση.

Ο «ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ»
Τον συγκεκριμένο τον συναντάμε κυρίως στις χαμηλές βαθμίδες του στρατού. Μόνιμα παραπονεμένος με τη συμπεριφορά και τις πρακτικές των ανώτερων του θεωρεί ότι στη θέση τους θα έκανε τα πράγματα πολύ καλύτερα. Κάτι που δε διστάζει να αναφέρει 2-3 φορές μέσα σε κάθε πρόταση. Συνήθως είναι τυπικός, αλλά όχι σε κουραστικό βαθμό. Θέλει τα πράγματα να είναι απλώς σε μία τάξη και αυτό γίνεται αποδεκτό από τους φαντάρους. Του αξίζει ένα 8/10, γιατί ανεξάρτητα από την γκρίνια του ασχολείται και δείχνει μερικά πράγματα στους φαντάρους. Ενώ, δε θα διστάσει, παρόλη την τυπικότητα που τον διακατέχει, να καλύψει τους στρατιώτες σε κάποιο ενδεχόμενο λάθος τους
·    
          Ο ΧΛΑΠΑΤΣΑΣ
Ο σύγχρονος Εφιάλτης κάνει τα πάντα ώστε να τύχει της ευμένειας των ανώτερων του. Δε θα διστάσει να δώσει στεγνά φαντάρους και μόνιμους στο διοικητή αν πρόκειται μέσα από αυτή την πράξη να επωφεληθεί. Πολλές φορές προσεγγίζει με ωραίο και φιλικό τρόπο τους φαντάρους, με στόχο να εκμαιεύσει πληροφορίες που ίσως του χρησίμευαν στο μέλλον. Τρομερά αντιπαθής σε όλο το στρατόπεδο, αφού «τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, το ρουφιάνο κανένας». Παίρνει 1/10, γιατί είναι οριακά καλύτερος από τον Ψευτο-ΟΥΚ.

·       Ο ΠΑΡΑΠΡΟΒΛΕΠΕ
Αυτή την κατηγορία τη συναντάμε και μέσα σε άλλες κατηγορίες ( όπως για παράδειγμα τον «αν ήμουν εγώ διοικητής»). Εξαιρετικά μονότονος και βαρετός τύπος ανθρώπου. Επιμένει όλα να είναι ακριβώς όπως τα προβλέπει η εκάστοτε διαταγή. Δυσκολεύει τη ζωή των φαντάρων και τους κουράζει επισημαίνοντας ανούσιες λεπτομέρειες με τις ώρες για τις πεζικές ασκήσεις, την ενδυμασία και όχι μόνο. Βέβαια, όλα αυτά μέχρι να αρχίσουν να παλιώνουν οι φαντάροι και να μην του δίνουν την παραμικρή σημασία. Αυτό βέβαια δεν τον πτοεί, αφού περιμένει υπομονετικά την επόμενη ΕΣΣΟ για να κάνει τα ίδια ακριβώς πράγματα. Δε ρίχνει συχνά καμπάνες, αλλά δε θα διστάσει να το κάνει αν κάποιος είναι προκλητικά ατημέλητος. 3/10 και πολλά του είναι.

·       Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ
Αυτός ο μόνιμος μόλις έχει αποφοιτήσει από τη σχολή του, συνήθως είναι γύρω στα 22-23 και ψαρωμένος στην αρχή όσο και οι φαντάροι. Ευδιάθετος και με όρεξη για δουλειά, αλλά παράλληλα και κατανόηση για τους φαντάρους που έχει υπό την επίβλεψη του. Μια αρκετά καλή παρέα στο στρατόπεδο, που διευκολύνει τη διαμονή στη μονάδα. 9/10 με το σπαθί του και αυτό γιατί δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί με τα χρόνια.

Κλείνοντας, είναι καλό να επισημάνουμε πως φυσικά υπάρχουν και οι φυσιολογικοί «καραβανάδες». Άνθρωποι προσιτοί και με κατανόηση ανεξάρτητα από τη θέση τους. Γνωρίζουν πώς να φερθούν ανάλογα την περίσταση και έχουν το σεβασμό των φαντάρων και κατ’ επέκταση και την υπακοή τους.
THE ESTIMATOR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.