Header Ads

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Είναι κοινά αποδεκτό πως η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και κανένας δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να την αφαιρέσει ή ακόμα κ να την απειλήσει για οποιαδήποτε λόγο. Αυτό, αν και αυτονόητο, δυστυχώς στις μέρες μας πρέπει να τονιστεί. Καθώς, όσα ακολουθούν ίσως θεωρηθούν από κάποιους προσβολή στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Του ανθρώπου που έπεσε νεκρός την 21η Σεπτεμβρίου, κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες, μετά την εισβολή του με μαχαίρι σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια. Ξεκαθαρίζοντας, λοιπόν, ότι η αφαίρεση της οποιασδήποτε ζωής είναι καταδικαστέα ανεξάρτητα από το λόγο που πραγματοποιήθηκε, αρχίζουμε το άρθρο.


Σάββατο μεσημέρι και λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων βρέθηκα σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Μοναστηρακίου. Παρατηρώντας μεγαλύτερη κινητικότητα από ότι συνήθως πλησίασα στο μαζεμένο κόσμο. Εκεί, αμέσως, πληροφορήθηκα ότι το πλήθος είχε μαζευτεί για να διαμαρτυρηθεί για το περιστατικό με τον εκλιπόντα Ζακ Κωστόπουλο. Ενώ, παράλληλα, μου έδωσαν ένα ενημερωτικό χαρτί διαμαρτυρίας. Κάπου εδώ ξεκινάει η ένσταση μου με όλη αυτή την κίνηση.
Το φυλλάδιο ξεκινάει περνώντας στον αναγνώστη την πεποίθηση των οργανωτών ότι το περιστατικό με τον Ζακ Κωστόπουλο ήταν μια «στυγερή δολοφονία», όπως χαρακτηριστικά γράφει. Αν και κατι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί επίσημα, η εκδοχή αυτή συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες. Συνεχίζει με την δική τους οπτική γωνία για το πως εξελίχθηκε το τραγικό συμβάν. Χωρίς να αναφέρει πουθενά ότι ο Ζακ μπήκε οπλισμένος στο κοσμηματοπωλείο. Έπειτα, αναφέρει ότι τέτοιου είδους επιθέσεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο κι ότι οι δολοφόνοι-τραμπούκοι ποικίλουν από περιστατικό σε περιστατικό.
Και κάπου εκεί έρχεται η φράση που με έκανε να σταματήσω να διαβάζω το εν λόγω φυλλάδιο: «Το μίσος όλων αυτών εκφράστηκε απλά και μόνο επειδή κάποιος τόλμησε να εισβάλλει στο κοσμηματοπωλείο και να απειλήσει την περιουσία του κοσμηματοπώλη». Απλά και μόνο! ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή εισέβαλε και απείλησε!!! Δηλαδή, είναι πταίσμα να μπεις κάπου με ένα μαχαίρι και να απειλήσεις τη σωματική ακεραιότητα ενός άλλου ανθρώπου. Εκτός αν η ζωή του Ζακ είναι πιο σημαντική από τη ζωή του μέσου ανθρώπου, επειδή ο πρώτος ήταν μέλος της gay κοινότητας που πραγματοποίησε τη σημερινή εκδήλωση.
Οι ίδιοι άνθρωποι που προασπίζονται -κατά τα λεγόμενα τους- τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολεμούν οποιοδήποτε τα καταπατά, υποστηρίζουν έναν άνθρωπο που πήγε ξεκάθαρα να παραβιάσει το ύψιστο δικαίωμα της ελευθερίας ενός συνανθρώπου του, που μπήκε να του αφαιρέσει το εισόδημα που κερδίζει ώστε να επιβιώσει και τέλος που απείλησε (απ’ ότι λένε αυτόπτες μάρτυρες) να του αφαιρέσει τη ζωή. Οι ίδιοι είναι που καταδικάζουν ανά τον κόσμο παρόμοιες ενέργειες. Τώρα τι άλλαξε, που ο δράστης είναι από τη δική τους «τάξη» (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το φυλλάδιο);
Για ποιο λόγο το μαχαίρι του Ζακ Κωστόπουλου «ζυγίζει» λιγότερο από το μέσω άμυνας του κοσμηματοπώλη; Γιατί να μη χαρακτηριστεί απόπειρα ανθρωποκτονίας, και μάλιστα από πρόθεση καθώς ο δράστης ήταν οπλισμένος, η ενέργεια του εκλιπόντα; Γιατί επιτρέπουν στο φασισμό και στον εκφοβισμό που μάχονται να εξαλείψουν στην προκειμένη περίπτωση να επικρατήσει; Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και χρήζουν σοβαρής κουβέντας, η οποία όμως με τη λογική «δε συμφωνείς με εμένα, είσαι φασίστας» δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει…

Το εν λόγω φυλλάδιο:




THE ESTIMATOR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.